Poinsettia Project Reveal

PROJECT REVEALS ARE OUR FAVORITE TOPIC AND FOR GOOD REASON. THE REVEAL IS LONG AWAITED AND USUALLY FOLLOWING MONTHS OF PLANNING, PREP, CONSTRUCTION, AND LOTS OF PATIENCE. WHEN WE SAY OUR POINSETTIA PROJECT IS A GOOD REVEAL, WE MEAN IT!


PHOTOGRAPHY BY LIFECREATED



OUR CLIENT'S MAIN GOAL WAS TO TAKE THEIR MASTER / PRIMARY BATHROOM OUT OF THE 90'S AND FRESHEN THE SPACE UP. WE KNOW THE 90'S ARE TRENDING RIGHT NOW BUT WE KINDA HOPE TO NEVER SEE 90'S INTERIOR DESIGN AGAIN. THEIR SECOND GOAL WAS TO CREATE A BATHROOM THAT WAS ACCESSIBLE AND SAFE TO USE FOR THEIR AGING PARENTS.


AGING IN PLACE IS A HUGE CONSIDERATION WHEN PLANNING AN ADAPTIVE DESIGN, AND WE ARE THRILLED TO HELP PERSONS AND THEIR FAMILIES ACCOMMODATE THEIR PHYSICAL NEEDS TO MAKE THEM AS COMFORTABLE AS POSSIBLE AS THEY AGE.


SINCE OUR CLIENTS WANTED TO REMODEL THIS BATHROOM ALREADY, THEY THOUGHT WHY NO INCORPORATE A SAFE ROLL IN SHOWER THAT CAN BE USED WHEN THEIR PARENTS VISIT FORM OUT OF TOWN. STEPPING OVER TUB / SHOWER COMBOS WAS GETTING PRECARIOUS AND WE ELIMINATED THAT BY CREATING A CURB LESS ROLL IN SHOWER. A HAND SHOWER WAS ALSO INCLUDED IN THE DESIGN TO GIVE MORE ACCESSIBILITY AND MAKE CLEANING A BREEZE.



A HUGE DESIGN DECISION WAS TO REMOVE THE ENORMOUS JETTED TUB AND SWAP IT FOR A STREAMLINED FREESTANDING TUB. THIS TUB IS THE FOCAL POINT IN THE ROOM AND WE ARE OBSESSED WITH THE CHANDELIER THAT TIES IN BOTH THE MATTE BLACK AND POLISHED NICKEL FINISHES.


WE WERE LUCKY IN THAT THE ORIGINAL FLOOR PLAN MADE SENSE FOR THE SPACE, SO WITH A FEW MINOR CHANGES WE WERE ABLE TO MAINTAIN THE INTEGRITY OF THE SPACE WHILE ADDING SOME FEATURES THAT ARE TRULY LIFE CHANGING.


WE SWAPPED THE DOUBLE DOORS FOR A CUSTOM OVER SIZED BARN DOOR TO ELIMINATE THE PESKY DOOR SWING. THIS ALLOWED US TO ADD LINEN STORAGE FOR EXTRA SUPPLIES AND POOL TOWELS WHEN HEADED OUT THE BATHROOM DOOR.

WE MAXIMIZED STORAGE BY USING 36 INCH TALL CUSTOM VANITIES WITH AMPLE DRAWER STORAGE. WE ARE SUCH A FAN OF USING DRAWERS WHEN POSSIBLE, IT HELPS WITH ORGANIZATION AND CATEGORIZING AND GIVES A REALLY CLEAN LOOK. MIXING THE BLACK AND POLISHED NICKEL HARDWARE GAVE AN UPDATED CLASSIC LOOK THAT WAS PERFECTLY SUITED TO OUR CLIENT'S STYLE.


WITH CEILINGS LIKE THESE WE WANTED TO EMPHASIZE THE GRANDNESS OF THE ROOM WHILE KEEPING IT COZY. WE SWAPPED OUT THE LARGE HORIZONTAL MIRRORS FOR MULTIPLE CUSTOM VERTICAL MIRRORS TO TAKE ADVANTAGE OF THE SAPCE. THIS IS NOT ONLY FUNCTIONAL BUT HELPS BRING THE EYE UP AND AROUND THE BATHROOM TO TAKE ADVANTAGE OF THE VISUAL SPACE. GORGEOUS WALL SCONCES FINISHED THE SPACE AND GIVE A GREAT OPTION FOR ADDITIONAL LIGHTING.


CLICK HERE TO VIEW THE FULL PROJECT PORTFOLIO


MIXING CLASSIC AND MODERN, WARM AND COOL GAVE THIS BATHROOM THE REFRESH IT NEEDED. WE HOPE YOU ENJOYED LEARNING A FEW MORE DETAILS ABOUT THE BEHIND THE SCENES AND CAN APPRECIATE A LITTLE BIT ABOUT THE JOURNEY IT TOOK TO GET HERE. NOW, EVERYONE'S FAVORITE PART HERE ARE THE BEFORE PICTURES...